Zoekresultaten
Alle producten die overeenkomen met je zoekopdracht:
ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERKOOP (B2C)
(versie 01/2024)
1.1. GLOBAL INTERNATIONAL PRODUCTS NV, een Belgische vennootschap met maatschappelijke zetel gevestigd te Pont West 106, 9600 Ronse (België), en geregistreerd bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0828.536.782 (hierna: "GIP"), houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling en verkoop van (luxe) producten voor paarden en honden.
1.2. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn deze algemene voorwaarden (hierna: "AV") van toepassing op elk aanbod op de website “www.kentucky-horsewear.com”, elke orderbevestiging van GIP en elke koopovereenkomst tussen GIP en een consument (in de zin van artikel I.1., 2° van het Belgische Wetboek van Economisch Recht) (hierna: de "Koper").
1.3. Voordat een bestelling voor levering van goederen wordt geplaatst, wordt de Koper op de hoogte gesteld van deze AV. Door de bestelling te plaatsen, verklaart de Koper akkoord te gaan met de inhoud en toepasselijkheid van deze AV, met de taal waarin ze zijn opgesteld en erkent hij voorafgaandelijk kennis te hebben genomen van deze AV.
1.4. GIP behoudt zich het recht voor om deze AV op elk moment te wijzigen, met dien verstande dat de gewijzigde AV alleen van toepassing zijn op bestellingen die door de Koper worden geplaatst na de publicatie of kennisgeving van de nieuwe versie.
1.5. Indien GIP besluit geen beroep te doen op bepaalde clausules van deze AV, houdt dit geenszins een afstand van deze clausule of van de volledige AV in. Een dergelijke afstand dient uitdrukkelijk schriftelijk te worden bevestigd.
2.1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn alle bepalingen of prijzen vermeld in een aanbod van GIP slechts geldig indien het aanbod volledig door de Koper wordt aanvaard.
2.2. Een bestelling voor levering van goederen is pas geldig en bindt GIP alleen als GIP deze bestelling vervolgens schriftelijk (via e-mail of anderszins) bevestigt of de bestelling uitvoert door middel van levering van de goederen. GIP heeft het recht een bestelling te weigeren op objectieve gronden of om legitieme redenen, met name indien (i) de Koper nog openstaande schulden heeft bij GIP en (ii) het bestelde goed niet meer op voorraad is.
2.3. Na bevestiging van de bestelling door GIP en, indien van toepassing, na afloop van de herroepingsperiode van de Koper (zoals voorzien in artikel 6 van deze AV), kan een bestelling niet worden gewijzigd of geannuleerd door de Koper. GIP kan echter uitdrukkelijk schriftelijk toestaan dat een bestelling door de Koper wordt geannuleerd (indien van toepassing met het recht om een schadevergoeding te eisen voor eventuele werkelijk geleden schade door GIP). GIP kan ook schriftelijk akkoord gaan met een wijziging van de bestelling, waarbij GIP zich het recht voorbehoudt om de oorspronkelijke leveringstermijn uit te stellen en/of de opgegeven prijs aan te passen als gevolg van de (geaccepteerde) wijziging in de bestelling. Een verzoek tot wijziging of annulering van de bestelling wordt alleen door GIP in overweging genomen indien dit schriftelijk wordt gemeld aan het volgende e-mailadres: help@kentucky-horsewear.com.
3.1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn de prijzen en tarieven die op de bestelling van toepassing zijn, die welke gelden op het moment dat de Koper de bestelling plaatst.
3.2. De prijzen worden aan de Koper getoond inclusief alle toepasselijke belastingen (zoals btw) en inclusief de leverings- en verpakkingskosten, die uiterlijk bij het plaatsen van de bestelling aan de Koper worden meegedeeld. Voor goederen die worden geleverd en ingevoerd bij een Koper buiten de Europese Unie (EU), kunnen douanerechten of aanvullende heffingen/toeslagen van toepassing zijn. Dergelijke douanerechten of aanvullende heffingen/toeslagen zijn voor rekening van de Koper. Het is de verantwoordelijkheid van de Koper om zich op de hoogte te stellen van en te voldoen aan de toepasselijke douaneregelingen en de bijbehorende kosten.
3.3. De prijzen kunnen worden weergegeven in euro (EUR) en Amerikaanse dollar (USD).
De Koper dient bij het plaatsen van de bestelling onmiddellijk en volledig te betalen voor de goederen. Hiertoe dient de Koper de verschuldigde bedragen te voldoen via de gekozen betaalmethode (online) op de website “https://www.kentucky-horsewear.com”.
5.1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, vindt de levering van de goederen plaats op het adres dat door de Koper is opgegeven. Het risico van verlies en schade aan de goederen gaat over op de Koper zodra deze (of de door hem aangewezen derde) de fysieke eigendom van de goederen heeft verkregen.
5.2. GIP zal de goederen leveren op het tijdstip dat bij het plaatsen van de bestelling aan de Koper is meegedeeld. Indien GIP niet in staat is de goederen binnen de afgesproken termijn te leveren - zonder dat dit toerekenbaar is aan de Koper of overmacht - zal GIP de Koper hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. In dat geval verleent de Koper een verlenging van de leveringstermijn die is aangepast aan de specifieke omstandigheden. Indien GIP de goederen niet binnen deze aanvullende termijn levert, heeft de Koper - onverminderd het herroepingsrecht (zoals voorzien in artikel 6 van deze AV) - het recht de bestelling zonder enige vergoeding te annuleren, waarna GIP de reeds door de Koper betaalde bedragen zal terugbetalen. Indien GIP de leveringstermijn(en) niet nakomt, heeft de Koper in geen geval recht op enige vergoeding.
5.3. De levering (en facturatie) van goederen in afzonderlijke delen is, voor zover deze een onafhankelijke waarde hebben, mogelijk en kan geen aanleiding geven tot klachten van de Koper.
6.1. Indien de koopovereenkomst op afstand is gesloten (in de zin van artikel I.8, 15° van het Belgische Wetboek van Economisch Recht) of buiten de bedrijfsruimten van GIP (in de zin van artikel I.8, 31° van het Belgische Wetboek van Economisch Recht), heeft de Koper een herroepingsrecht gedurende een termijn van veertien (14) kalenderdagen, zonder opgave van redenen.
6.2. De termijn van veertien (14) kalenderdagen gaat in vanaf het moment waarop de Koper de fysieke eigendom van alle goederen verkrijgt.
6.3. Tijdens de herroepingstermijn zal de Koper zorgvuldig omgaan met de goederen en hun originele verpakking. De Koper dient ervoor te zorgen dat de goederen in hun oorspronkelijke staat blijven en mag de goederen alleen uitpakken of gebruiken voor zover nodig om de aard, kenmerken en werking van de goederen vast te stellen. Indien de Koper deze verplichtingen niet naleeft, verliest hij zijn herroepingsrecht.
6.4. De Koper kan zijn herroepingsrecht uitoefenen door (i) het modelformulier voor herroeping (bijgevoegd bij deze AV) in te vullen en in te dienen of (ii) een andere ondubbelzinnige verklaring te sturen naar GIP waarin de Koper aangeeft gebruik te willen maken van het herroepingsrecht. GIP zal de ontvangst van de herroeping zo spoedig mogelijk schriftelijk bevestigen op een duurzame gegevensdrager.
6.5. Om binnen de herroepingstermijn te blijven, volstaat het dat de Koper de kennisgeving betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht naar GIP stuurt voordat de herroepingstermijn is verstreken. Goederen die door de Koper worden geretourneerd zonder voorafgaande kennisgeving, worden niet beschouwd als een rechtsgeldige uitoefening van het herroepingsrecht.
6.6. Aan de uitoefening van het herroepingsrecht zijn geen extra kosten verbonden, en de Koper hoeft geen reden op te geven. De kosten voor het retourneren van de goederen zijn echter voor rekening van de Koper. De Koper dient de goederen in hun originele verpakking, inclusief alle accessoires, terug te sturen naar de maatschappelijke zetel van GIP binnen een termijn van veertien (14) kalenderdagen nadat hij GIP ondubbelzinnig heeft geïnformeerd over zijn wens om het herroepingsrecht uit te oefenen. De verzenddatum geldt als bewijs.
6.7. De reeds door GIP ontvangen betalingen zullen worden terugbetaald aan de Koper na ontvangst van de geretourneerde goederen of zodra de Koper aantoont dat de goederen daadwerkelijk zijn geretourneerd (afhankelijk van wat zich het eerst voordoet). De Koper is aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van de goederen als gevolg van handelingen die verder gaan dan wat nodig is om de aard, kenmerken en werking van de goederen vast te stellen. GIP heeft het recht om deze waardevermindering in mindering te brengen bij de terugbetaling indien de goederen beschadigd of onvolledig zijn ontvangen.
7.1. Garantie van conformiteit
7.1.1. De Koper, of de persoon die namens de Koper handelt, dient onmiddellijk bij ontvangst van de goederen de aard, hoeveelheid en staat van de bestelde goederen te controleren. Het gebruik (anders dan voor inspectie van de conformiteit) of de wederverkoop van de goederen ontneemt de Koper het recht om een klacht in te dienen wegens non-conformiteit.
7.1.2. GIP is jegens de Koper aansprakelijk voor elk gebrek aan conformiteit dat bestaat op het moment van levering van de goederen en dat zich manifesteert binnen een termijn van twee (2) jaar na de levering.
7.1.3. De Koper dient alle klachten wegens vermeend gebrek aan conformiteit binnen twee (2) maanden na de dag waarop hij het gebrek heeft ontdekt, schriftelijk in te dienen bij GIP, op straffe van verval van zijn rechten. Om in aanmerking te worden genomen, moet een klacht van de Koper worden ondersteund met bewijs (zoals foto’s) die het gebrek aan conformiteit duidelijk illustreren.
7.1.4. Bovendien dient de Koper alle vorderingen wegens non-conformiteit in te dienen binnen een verjaringstermijn van één (1) jaar vanaf de dag waarop hij het gebrek aan conformiteit heeft ontdekt, op straffe van verval van zijn rechten.
7.1.5. GIP is niet aansprakelijk indien zij kan aantonen dat het gebrek aan conformiteit te wijten is aan enige fout of nalatigheid van de Koper, zoals onjuist gebruik of nalatig opslag van de goederen door de Koper.
7.2. Garantie voor verborgen gebreken
Verborgen gebreken worden gedefinieerd als gebreken in de goederen die, hoewel ze reeds bestaan op het moment van de bestelling, niet zichtbaar zijn voor de Koper na levering en de goederen ongeschikt maken voor het beoogde gebruik. Na het verstrijken van de (wettelijke) garantie van conformiteit (zoals bepaald in artikel 7.1), garandeert GIP de Koper tegen verborgen gebreken onder de volgende voorwaarden:
7.3. Rechtsmiddelen
7.3.1. Indien het gebrek aan conformiteit of het verborgen gebrek door GIP effectief wordt vastgesteld en aan de garantiebepalingen is voldaan, kan de Koper om reparatie of vervanging van de gebrekkige goederen verzoeken zonder bijkomende kosten. De garantie wordt opgeschort gedurende de periode die nodig is voor de reparatie of vervanging van de goederen. Na reparatie of vervanging loopt de oorspronkelijk gestarte garantieperiode door tot het einde ervan.
7.3.2. Indien de door de Koper gekozen maatregel onmogelijk is uit te voeren of onevenredige kosten met zich meebrengt voor GIP, kan de Koper een passende vermindering van de prijs of de ontbinding van de koopovereenkomst vragen (in dit laatste geval zal de Koper de defecte goederen retourneren aan GIP, en GIP zal de prijs terugbetalen zonder dat dit leidt tot verdere compensatie voor de Koper).
7.3.3. De kosten voor een dergelijke retourzending zijn voor rekening van GIP, maar de Koper mag geen retourzending uitvoeren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van GIP. Na goedkeuring door GIP moeten de goederen onmiddellijk door de Koper worden geretourneerd. Deze goedkeuring kan op geen enkele manier worden beschouwd als een erkenning van aansprakelijkheid door GIP.
8.1. Onverminderd de wettelijke bepalingen inzake productaansprakelijkheid is GIP - behalve in geval van fraude of opzettelijke fout - niet aansprakelijk voor enige vorm van immateriële, indirecte of gevolgschade, met inbegrip van, maar niet beperkt tot winstderving, inkomstenderving, gemiste of verloren kansen of vorderingen van derden.
8.2. Onverminderd de wettelijke bepalingen inzake productaansprakelijkheid, is de totale aansprakelijkheid van GIP voor elke vordering - behalve in geval van fraude of opzettelijke fout - beperkt tot de prijs van de door de Koper bestelde goederen.
8.3. GIP kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die het gevolg is van een fout of nalatigheid van de Koper of van een persoon waarvoor de Koper verantwoordelijk is.
9.1. De Koper erkent en stemt ermee in dat GIP persoonsgegevens ontvangt en verwerkt (zoals naam, adres, locatie-informatie, e-mailadres, telefoonnummer, financiële informatie, enz.) die de Koper direct of indirect kunnen identificeren.
9.2. GIP is de verwerkingsverantwoordelijke voor de in artikel 9.1 vermelde persoonsgegevens. Telkens wanneer de verwerking van persoonsgegevens vereist is in het kader van de uitvoering van de bestelling, zal GIP voldoen aan de Europese Verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens (afgekort "Algemene Verordening Gegevensbescherming" of "AVG"), evenals aan de Belgische wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, inclusief alle toepasselijke uitvoeringsvoorschriften.
9.3. De Koper kan uitgebreide informatie verkrijgen over de door GIP verzamelde persoonsgegevens, inclusief de redenen voor de verzameling, de bewaartermijn, de rechten van de Koper en hoe deze uit te oefenen, via het privacybeleid van GIP, beschikbaar op: www.kentucky-horsewear.com/us-en/privercy-policy/.
10.1. Onder overmacht wordt verstaan elke handeling die buiten de controle van de partijen valt, die de partijen redelijkerwijs niet hadden kunnen voorzien of vermijden en die het onmogelijk maakt hun contractuele verplichtingen na te komen.
10.2. De volgende situaties worden niet-exhaustief geacht overmacht te vormen: handelingen van overheidsinstanties, explosies, burgerlijke onrust, storingen in telecommunicatie (inclusief denial-of-service-aanvallen en soortgelijke verstoringen van internetverbindingen), algemene stakingen van het personeel of van gebruikelijke leveranciers en transporteurs, branden, overstromingen, natuurrampen, oorlogen, terrorisme, epidemieën, pandemieën, wegblokkades of obstakels, onderbrekingen in de elektriciteits- of gasvoorziening, vertragingen in leveringen of gebreken van leveranciers van GIP, of enige andere oorzaak die buiten de controle van GIP ligt.
10.3. In geval van overmacht zal de partij die hierdoor wordt getroffen de andere partij informeren over de situatie en de onmiddellijke opschorting van de verplichtingen van rechtswege, zonder dat dit aanleiding geeft tot enig recht op schadevergoeding van de andere partij.
10.4. Indien de situatie van overmacht aanhoudt en langer duurt dan een ononderbroken periode van zes (6) maanden, heeft elke partij het recht de koopovereenkomst schriftelijk te beëindigen, zonder voorafgaande gerechtelijke tussenkomst en zonder verplicht te zijn schadevergoeding te betalen aan de andere partij.
De ongeldigheid of onafdwingbaarheid (volledig of gedeeltelijk) van een of meer bepalingen van deze AV tast de geldigheid of afdwingbaarheid van de overige bepalingen of dat deel van de bepaling dat niet ongeldig of onafdwingbaar is, noch de koopovereenkomst als geheel aan. In een dergelijk geval zullen GIP en de Koper te goeder trouw onderhandelen om de onafdwingbare of conflicterende bepaling te vervangen door een afdwingbare en geldige bepaling die zo dicht mogelijk aansluit bij het doel en de reikwijdte van de oorspronkelijke bepaling.
De contractuele relatie tussen GIP en de Koper wordt uitsluitend beheerst door het Belgisch recht.
Indien GIP een vordering tegen de Koper indient, wordt deze ingesteld bij de rechtbanken van de woonplaats van de Koper. Indien de Koper een vordering tegen GIP indient, wordt deze ingesteld bij (i) de rechtbanken van de woonplaats van de Koper of (ii) de rechtbanken van Gent, afdeling Oudenaarde.
Onverminderd het recht van de Koper om rechtstreeks een vordering in te stellen bij de bevoegde rechtbank (zoals voorzien in artikel 13), heeft de Koper ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen via het Europese platform voor "Online Dispute Resolution" ("ODR"), dat speciaal voor dit doel is opgericht en dat toegankelijk is via de volgende link: https://webgate.ec.europa.eu/odr. De Koper wordt ervan op de hoogte gebracht dat dit platform de beslechting van geschillen online vergemakkelijkt en de Koper in contact brengt met de bevoegde instantie.
MODELFORMULIER VOOR HERROEPING DOOR DE KOPER
(Gelieve dit formulier alleen in te vullen en terug te sturen als u de overeenkomst wenst te herroepen)
Aan: GLOBAL INTERNATIONAL PRODUCTS NV, met maatschappelijke zetel gevestigd te Pont West 106, 9600 Ronse (België), (KBO-nummer 0828.536.782), e-mail: b2c@kentucky-horsewear.com
Ik/wij () deel/delen () u hierbij mee dat ik/wij () de overeenkomst betreffende de verkoop van ................................................................................................................. herroep/herroepen ().
Besteld op/ontvangen op (*): .................................................................................................................
Naam van de Koper(s): ......................................................................................................................
Adres van de Koper(s): ......................................................................................................................
......................................................................................................................................................
Datum: ................................................................................................................................................
Handtekening van de Koper(s) (alleen indien dit formulier op papier wordt ingediend): ......................................................................................................................................................
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.